Training

Tendermanagement – Aanbestedingen WINNEN!

Admin bar avatar
€695,00
3-tendermangement

Training Tendermanagement – Aanbestedingen WINNEN!

Zoetermeer
Van 9.30 uur tot 17.00 uur
€ 695.00 excl. 21% BTW en exclusief kortingsopties

Hoe wordt het spel gespeeld?

Deze dagtraining Tendermanagement – Aanbestedingen winnen gaat over het spel rechtmatig en doelmatig zaken doen met de overheid. Veel sales en accountmanager denken dat de Aanbestedingswet voor de overheid is geschreven echter dat is een misvatting. De aanbestedingswet is met name geschreven voor de rechtspositie van de markt en de plichten van de overheid. Deze training geeft inzicht en handvatten om succesvol zaken te doen met de overheid met behulp van het Win-Win-Win® model. In één dag nemen we je mee in dit bijzonder spel. Hoe werkt en denk de overheid, wat zijn hun rechten en plichten, hoe kan de markt hier optimaal op inspelen.

Hoe organiseer je deze bijzonder salesfunctie?

Tendermanagement is de verzamelnaam van deze salesfunctie. Van propositie tot salesfunnel, van Intelligence tot accountmanagement. Hoe organiseer je deze functie en zorg je ervoor dat alles wordt gedaan om een individuele aanbesteding te winnen. Hoe zorg je voor optimale beïnvloeding vóór de aanbesteding. Hoe ontwikkel je jouw propositie (betaald door de overheid). Daarvoor heb je niet alleen kennis nodig van de Aanbestedingswet maar ook inzicht hoe de DMU werkt en denkt. Van budgethouder tot inkoper en van Wethouder tot materiedeskundige. Positionering van Tendermanagement op strategisch, tactisch en operationeel niveau geeft je een voorsprong op alle andere partijen. Hoe goed je dit hebt georganiseerd bepaald in hoge mate de scoringsrate. Veel bedrijven hebben een slagingspercentage van 10 tot 30%. Hoe ga je dit structureel naar 50% of zelfs hoger brengen?

De overheid heeft maar twee knoppen om aan te draaien

Prijs en kwaliteit! Hoe gebruiken ze deze knoppen? Dat vraagt om kennis en inzicht van inkooptheorie en de praktijk. Je gaat in deze training leren wat de inkoopvolwassenheid is van jouw prospect en hoe je dit in jouw voordeel kan ombuigen. Je gaat jouw sales en accountmanagementkennis en vaardigheden ombuigen naar de karakteristieken van de overheidsklant.

En als die aanbesteding is gepubliceerd dan start Bidmanagement.

Bidmanagement. Het vinden en “ranken” van aanbestedingen, rationeel besluiten wel of niet op te investeren. Van kick-off, vragen stellen (of niet) voor de Nota van Inlichtingen en het bepalen van de “Kapstok” en de inschrijfstrategie. Het “energizen” van het Bidteam, het verdelen van de taken, vaststellen van de kwaliteit van gewenste input en de deadlines. Een hele organisatie. Één spaak in het wiel en de inschrijfdeadline is voorbij… of je bent weer succesvol, je hebt gewonnen!

Contractmanagement en accountmanagement

Jouw klant bewaakt of jij je belofte wel nakomt en jij? jij zet in op (Key)accountmanagement. Want jij wilt niet alleen het maximale uit de gewonnen overheidsopdracht, je wilt ook de volgende aanbesteding winnen van deze klant. Hoe vul je die functie in, wil je alleen maar halen of ga je voor de Win-Win-Win®? En heb je deze aanbesteding niet gewonnen, zet dan in op Maverick Buying – ongecontroleerde inkoop bij kleine als grote organisaties!

Tendermanagement wordt door veel organisaties er ‘maar even bijgedaan’

Organisaties zijn echter voor een aanzienlijk deel afhankelijk van overheidsopdrachten. Daarnaast nemen de uitgaven (de spend) van de overheid toe, en daardoor verandert het speelveld voortdurend. Er dienen zich constant nieuwe kansen aan. De overgang van traditioneel werken naar het regiemodel, versnelde automatisering en complexe ICT-vraagstukken, de vergrijzing van de arbeidsmarkt en de daarbij behorende kennisvlucht (‘brain-drain’), samenvoeging van aanbestedende diensten, inkooporganisaties en ga zo maar door. Focus is key!

Resultaat van het Training
In één dag ben je op de hoogte van de meerwaarde van Tendermanagement. Kies voor een open inschrijf training, een incompany training of een leergang. Leer van de ervaringen van medecursisten uit andere beroepsgroepen of kies juist voor verdieping en een training geheel op maat van jouw organisatie en medewerkers. Waar je ook voor gaat, iedere cursist kan direct de voordelen van Tendermanagement overzien en vol enthousiasme bijdragen aan de omzetdoelen. Kennis van met name de overheidsmarkt en hoe deze functioneert is van belang. Deze training behandelt al deze aspecten en daagt je uit steeds na te denken over je eigen strategie. Vanzelfsprekend spiegelen wij jouw Tendermanagementfunctie aan die van de aanbestedende diensten. In- en verkoop zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden? Tendermanagement kent echter ook nog heel andere, meer subtiele spelregels, dan bij traditionele verkoop. Je gaat ondanks het formele rationele proces actief een beroep doen op de gunfactor en de sluimerende vraag bij de aanbestedende dienst. Je hebt je huiswerk gedaan. De ogenschijnlijke wat afstandelijke houding van aanbestedende diensten vraagt om een andere wijze van benadering. Tendermanagement zoekt naar partnerships, verbonden partijen, langdurige meerwaarde, strategische samenwerking en vendor lock-ins. Je gaat het allemaal doorgronden en je gaat aanbestedingen winnen!

Deze training is praktisch van aard en opzet. Actueel naar de laatste salesinzichten en het wet- en regelgevend kader.

Programma Tendermanagement aanbestedingen winnen

 • Kennismaking alle deelnemers
 • Introductie training
 • Tendermanagement als functie
 • Tendermanagement als proces
 • Tendermanagement als winmodel
 • Bidmanagement Fasering en overwegingen in het aanbestedingsproces
 • Bidmanagement Fasering en overwegingen in het inschrijfproces
 • Casuïstiek en hands-on modellen voor de praktijk


Voor wie?

Het training heeft aantoonbare meerwaarde voor bedrijfsleven als inschrijvende partij: alle commerciële functies, managers, directeuren, projectleiders, bid- & tendermanagement, verkoop en accountmanagement, etcetera etcetera

Aanpak

Training met een hoog interactief gehalte. We werken vraaggestuurd en tailormade, afwisselend met de theorie, en praktijkvoorbeelden en oefeningen. Je gaat met een schat aan kennis naar huis.

De trainer

John Kauerz, al jaren veel gevraagde trainer, spreker en consultant. Actief in de publieke sector en het bedrijfsleven. Zeer veel ervaring aan de inkoop- en aanbestedingszijde én de verkoop- en inschrijfzijde. Zowel met het opzetten van Inkoop als Tenderteams maar ook met het coachen van directieleden, managers en medewerkers. Zijn drive is structurele prestatieverbetering in de rollen van trainer, kwartiermaker en interimmanager. Zie ook de referenties op onze website.

Training Tendermanagement – Aanbestedingen WINNEN!

Zoetermeer
Van 9.30 uur tot 17.00 uur
€ 695.00 excl. 21% BTW en exclusief kortingsopties

U kunt zich via het inschrijfformulier inschrijven voor deze dagtraining of ben je op zoek naar nog meer verdieping en een doordacht salesstrategie voor de overheid. Schrijf je dan in voor de vijfdaagse Leergang Aanbestedingen winnen (zie brochure).

 

 

Adres:

Regus Zoetermeer Centraal Station Business Centers

Louis Braillelaan 80, begane grond
2719, EK, te Zoetermeer
Website: http://www.regus.nl/business-centre/nederland/–/zoetermeer

Course Features

 • Students 0 student
 • Max Students1000
 • Duration10 week
 • Skill levelall
 • LanguageNederlands
 • Re-take course3
Curriculum is empty

Instructor

Related Courses