Seminar

EMVI – Beste Prijs Kwaliteit

Admin bar avatar
€695,00
9

Seminar

Strategisch opereren in de markt
Het dag seminar EMVI – Beste Prijs Kwaliteit verschaft u alle kennis voor de beste strategie in het spanningsveld dat wordt bepaald door de (veranderende) wet- en regelgeving in aanbestedingstheorie en -praktijk. BPKV betekent de ‘Beste Prijs Kwaliteit Verhouding’ (voorheen EMVI en dat is ‘Economisch Meest Voordelige Inschrijving’). Daarover gaan we het hebben. Hoe moeten inkopende en inschrijvende organisaties met EMVI/BPKV omgaan en welke slimme keuzes zijn er mogelijk? De praktijk van uw inkoop- en verkoopstrategie wordt behandeld in het kader van de dwingende wet- en regelgeving. Zo is het guncriterium BPKV bijvoorbeeld verplicht gesteld, Laagste prijs is alleen nog als uitzondering toelaatbaar bij voldoende motivatie.

Strategisch opereren in de markt
Zwaartepunt van dit seminar ligt op het maximaal benutten van de markt, gebruikmakend van de selectie- en guncriteria. De betekenis van onderwerpen en begrippen zoals innovatie, functioneel en/of technisch, resultaatgericht, MVO, Social Return on Investment wordt intensief behandeld, en vertaald naar de aanbestedingsfase en de contractmanagementfase. Inkoop- en verkoopvolwassenheid worden door middel van ontwikkelpiramides praktisch in beeld gebracht. Het seminar bevat veel casuïstiek en eigen inbreng van cursisten. Directe toepasbaarheid in de praktijk is het doel. De didactisch doordachte opzet van theorie en casuïstiek wordt hoog gewaardeerd door cursisten.

Resultaat van het Seminar
Kennis van BPKV – EMVI, de achtergronden, de toepassing en de procedure. Alles met in ons achterhoofd de noodzaak om de toepasbaarheid bij aanbestedingen te kunnen bepalen. U leert van de ervaringen van medecursisten uit andere beroepsgroepen en u ziet de strategische kansen van uw groeiende kennis: het gaat immers om het heel precies formuleren van de juiste vraag (en voor de verkopende partijen om het heel precies en adequaat inspelen op de juiste vraag).

Programma Seminar EMVI – Beste Prijs Kwaliteit

 • Europese richtlijnen en nationale wetgeving in historisch perspectief.
 • Aanbestedingswet 2012, versie 2016.
 • Wat is EMVI en BPKV?
 • Praktisch toepasbare modellen.
 • Waar vinden we de BPKV en wie en hoe beïnvloeden dit?
 • Juridisch kader en jurisprudentie.
 • Casuïstiek.
 • Rekenmethodes en beoordelingen.
 • Alternatieve methode.
 • Afronding.
 • Vragen en certificaten.

Voor wie?
Het seminar heeft aantoonbare meerwaarde voor aanbestedende diensten: managers, directeuren, projectleiders, juristen, controllers, materiedeskundigen, staffunctionarissen, inkoop, etc. Zij leren hoe lastig het is om de vraag heel precies te formuleren en zo te stellen dat je ook echt exact krijgt wat je vraagt. En het bedrijfsleven, de inschrijvende partijen: managers, directeuren, projectleiders, bid- & tendermanagement, verkoop en accountmanagement, etc. Zij profiteren van een groeiend strategisch inzicht in en kijk op de lange termijn wensen van aanbestedende diensten.

Aanpak
Een seminar met een hoog interactief gehalte, vraaggestuurd, afwisselend theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen. Deelnemers krijgen na afloop praktische rekenmodellen mee naar huis. We behandelen voorbeelden van de operationele doelen van de aanbestedende partijen (‘wat wil ik eigenlijk kopen’), voorbeelden van tactische doelen (‘kan ik een slimmere combinatie aankopen?’) vertaald naar strategische doelen (waar wil ik met mijn aankopen over een paar jaar zijn?’). Het wordt inkoopvolwassenheid genoemd en ook de verkopende partijen kunnen er hun voordeel mee doen.

De trainer
John Kauerz, al jaren veel gevraagde trainer, spreker en consultant. Actief in de publieke sector en het bedrijfsleven. Jarenlange ervaring met de inkoop- en aanbestedingszijde, maar ook met de verkoop- en inschrijfzijde van het proces. Met name op het gebied van prestatieverbetering in de rollen van kwartiermaker, manager en projectleider. De tevredenheidsscore van de seminars van het Innovatieplatform Helpdesk Aanbesteden ligt al jaren rond een 8. Zie ook de referenties elders op onze website.

Dag seminar, uw investering € 695,00 p.p. excl. 21% BTW
Programma: (van 09.30 uur tot 16.00 uur)
Dinsdag 18 juni 2019 in Zoetermeer

U kunt zich via het inschrijfformulier inschrijven voor een training

Kies uw seminar*
Aanbestedingswet (inclusief update 2019) (dinsdag 14 mei 2019)Functioneel aanbesteden (donderdag 23 mei 2019)EMVI - Beste Prijs Kwaliteit (dinsdag 18 juni 2019)Bid & Tendermanagement (donderdag 27 juni 2019)100% Digitaal aanbesteden (dinsdag 5 november 2019)Incompany
Wilt u gebruik maken van een van onderstaande acties?
Ik maak geen gebruik van een actieCombinatieactie 1: € 200,- korting op 2e trainingCombinatieactie 2: 3 seminars voor de prijs van 2 (€ 695,- korting)

Wilt u ook collega('s) voor dezelfde training inschrijven?
JaNee


Adres:

Regus Zoetermeer Centraal Station Business Centers

Louis Braillelaan 80, begane grond
2719, EK, te Zoetermeer
Website: http://www.regus.nl/business-centre/nederland/–/zoetermeer

Course Features

 • Lectures1
 • Quizzes0
 • Duration10 week
 • Skill levelall
 • LanguageEnglish
 • Re-take course3
 •   Programma Training EMVI-BPKV 2016 0/1

  • Kennismaking alle deelnemers

Gerelateerde trainingen