Seminar

Bid- & Tendermanagement

Admin bar avatar
€695,00
1

Seminar

We doen er niks ‘effe bij’
Wat is ‘Bid- & Tendermanagement’ eigenlijk? Potentiële projecten en diensten worden aanbesteed. Er is een groot aantal bedrijven dat de mogelijkheid krijgt om op een aanbesteding in te schrijven. In onze aanbiedingen of ‘bids’ beschrijven we hoe ons bedrijf een zakelijk probleem oplost, de vereiste service levert, en de gevraagde goederen levert. We zullen ook een concurrerende prijs voor de aanbesteding willen bieden. Het proces van het ontwerpen en schrijven van deze voorstellen of offertes, compleet met de concurrerende prijzen, wordt tenderbeheer, voorstelbeheer of ‘bidding’ (biedingsbeheer) genoemd.Wat is de meerwaarde van ‘Bid- & Tendermanagement’ voor uw organisatie? En dan niet alleen het proces van een enkele inschrijving, maar juist ook hoe u uw organisatie inricht. Positionering van ‘Bid- & Tendermanagement’ op strategisch, tactisch en operationeel niveau geeft u een voorsprong op alle andere partijen. Het seminar is praktisch van aard en opzet. Actueel naar de laatste salesinzichten en het wet- en regelgevend kader. U gaat direct met het geleerde aan de slag, want dat is de rode draad in al onze seminars.

Nieuw talenten en volwassen strategen inzetten
‘Bid- & Tendermanagement’ wordt door veel organisaties er ‘maar even bijgedaan’.Organisaties zijn echter voor een aanzienlijk deel afhankelijk van overheidsopdrachten. Daarnaast neemt ‘de spend’ (strategische inkoop en investeringen) van de overheid toe, en daardoor verandert het speelveld voortdurend. Er dienen zich constant nieuwe kansen aan. Transitie van traditioneel werken naar het regiemodel, versnelde automatisering en complexe ICT-vraagstukken, de vergrijzing van de arbeidsmarkt en de daarbij behorende kennisvlucht (‘brain-drain’), samenvoeging van aanbestedende diensten, inkooporganisaties en ga zo maar door.

U komt binnen door uw huiswerk te doen
Kennis van met name de overheidsmarkt en hoe deze functioneert is van belang. Dit seminar behandelt al deze aspecten en daagt u uit steeds na te denken over uw eigen strategie. Vanzelfsprekend spiegelen wij uw ‘Bid & Tendermanagementfunctie’ aan die van de aanbestedende diensten. In- en verkoop zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden? ‘Bid- & Tendermanagement’ kent echter ook nog heel andere, meer subtiele spelregels, dan bij traditionele verkoop. U gaat ondanks het formele rationele proces actief een beroep doen op de gunfactor en de sluimerende vraag bij de aanbestedende dienst. U heeft namelijk uw huiswerk gedaan. Accountmanagement bij aanbestedende diensten kent zelf ook een geheel eigen dynamiek. De ogenschijnlijke afstandelijke houding van aanbestedende diensten vraagt om een andere wijze van benadering. ‘Bid- & Tendermanagement’ zoekt naar partnerships, verbonden partijen, lange termijn meerwaarde, strategische samenwerking en vendor lock-ins. U gaat het allemaal doorgronden.

Resultaat van het Seminar
In een dag bent u op de hoogte van de meerwaarde ‘Bid- & Tendermanagement’. Kies voor een open inschrijf seminar of een incompany seminar. Leer van de ervaringen van medecursisten uit andere beroepsgroepen of kies juist voor verdieping en een seminar geheel op maat van uw organisatie en uw medewerkers. Waar u ook voor kiest, iedere cursist kan direct de gevolgen van ‘Bid- & Tendermanagement’ overzien en vol enthousiasme bijdragen aan uw omzetdoelen.

Programma ‘Bid- & Tendermanagement’

 • Inloop en start seminar
 • Kennismaking alle deelnemers
 • Introductie seminar
 • ‘Bid- & Tendermanagement’ als functie
 • ‘Bid- & Tendermanagement’ als proces
 • Fasering en overwegingen in het aanbestedingsproces
 • Fasering en overwegingen in het inschrijfproces
 • Casuïstiek en hands-on modellen voor de praktijk

Voor wie?
Het seminar heeft aantoonbare meerwaarde voor aanbestedende diensten: managers, directeuren, projectleiders, juristen, controllers, materiedeskundigen, staffunctionarissen, inkoop, etc. Zij leren hoe lastig het is om de vraag heel precies te formuleren en zo te stellen dat je ook echt exact krijgt wat je vraagt. En het bedrijfsleven, de inschrijvende partijen: managers, directeuren, projectleiders, bid- & tendermanagement, verkoop en accountmanagement, etc. Zij profiteren van een groeiend strategisch inzicht in en kijk op de lange termijn wensen van aanbestedende diensten.

Aanpak
Dit seminar met een hoog interactief gehalte, is vraaggestuurd, en werkt afwisselend met de theorie, en praktijkvoorbeelden en oefeningen. We gaan nog een stapje verder. We behandelen voorbeelden waarbij ‘Bid- & Tendermanagement’ de operationele doelen van de aanbestedende partijen (‘wat wil ik eigenlijk kopen’) vertaald naar strategische doelen (waar wil ik met mijn aankopen over een paar jaar zijn?’).


De trainer
John Kauerz, al jaren veel gevraagde trainer, spreker en consultant. Actief in de publieke sector en het bedrijfsleven. Jarenlange ervaring met de inkoop- en aanbestedingszijde, maar ook met de verkoop- en inschrijfzijde van het proces. Met name op het gebied van prestatieverbetering in de rollen van kwartiermaker, manager en projectleider. De tevredenheidsscore van de seminars van het Innovatieplatform Helpdesk Aanbesteden ligt al jaren rond een 8. Zie ook de referenties elders op onze website.

Dag seminar, uw investering € 695,00 ex BTW
Programma: (van 09.30 tot 16.00 uur)
Donderdag 27 juni 2019 in Zoetermeer

U kunt zich via het inschrijfformulier inschrijven voor een seminar

Kies uw seminar*
Aanbestedingswet (inclusief update 2019) (dinsdag 14 mei 2019)Functioneel aanbesteden (donderdag 23 mei 2019)EMVI - Beste Prijs Kwaliteit (dinsdag 18 juni 2019)Bid & Tendermanagement (donderdag 27 juni 2019)100% Digitaal aanbesteden (dinsdag 5 november 2019)Incompany
Wilt u gebruik maken van een van onderstaande acties?
Ik maak geen gebruik van een actieCombinatieactie 1: € 200,- korting op 2e trainingCombinatieactie 2: 3 seminars voor de prijs van 2 (€ 695,- korting)

Wilt u ook collega('s) voor dezelfde training inschrijven?
JaNee


Adres:

Regus Zoetermeer Centraal Station Business Centers

Louis Braillelaan 80, begane grond
2719, EK, te Zoetermeer
Website: http://www.regus.nl/business-centre/nederland/–/zoetermeer

Course Features

 • Lectures0
 • Quizzes0
 • Duration10 week
 • Skill levelall
 • LanguageEnglish
 • Re-take course3
Cursusonderdelen zijn leeg

Gerelateerde trainingen