Welkom bij Helpdesk Aanbesteden - het Innovatieplatform Aanbesteden voor Nederland

Helpdesk Aanbesteden is de complete dienstverlener en innovatiepartner op het gebied van aanbesteden. We zijn naast een fulltime Helpdesk, ook actief bij het helpen van uw organisatie met trainingen, advies, interim-management en ‘consultancy on the job’. Aanbesteden is een complex terrein. Vrijwel iedereen kan hierbij aanvullende expertise goed gebruiken. Helpdesk Aanbesteden fungeert als dé kennisbank voor het aanbesteden in al diens aspecten. Waaronder Europees, nationaal en meervoudig onderhands aanbesteden. Ook het bedrijfsleven past steeds vaker de inkoopmethode van aanbesteden toe.

We willen als Innovatieplatform alle betrokkenen rondom aanbesteden, zowel aan de kant van de aanbestedende diensten, als aan de kant van de inschrijvende partijen, op een hoger kennisniveau brengen en de strategie in het werkveld verbeteren. Wij dragen kennis over, bieden capaciteit, en producten en diensten.
Onze Helpdesk fungeert als uw hulplijn bij aanbesteden, ook bij acute en spoedeisende vragen. Helpdesk Aanbesteden biedt strategisch en praktisch inzicht in de mogelijkheden die de wettelijke kaders u bieden zowel vanuit inkoop- als verkoperspectief.

De succesvolle ‘Helpdesk Aanbesteden’ is daarmee hét landelijke Innovatieplatform Aanbesteden. Aanbesteden en inschrijven is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Bekijk onze website en ga bijvoorbeeld naar onze trainingpagina’s voor uitgebreide informatie, referenties, inschrijvingen en data van alle leergangen voor cursisten uit het bedrijfsleven en bij de overheid.

Abonnementen

Helpdesk Aanbesteden biedt in aansluiting op de trainingen twee soorten abonnementen.

Helpdesk Aanbesteden abonnement

Met dit abonnement kunt u het gehele jaar gebruik maken van telefonische ondersteuning van onze aanbestedingsexperts. Of het nu gaat om succesvol inschrijven op een aanbesteding of om een aanbestedingsprocedure op een juiste en efficiënte wijze in te richten, u krijgt altijd advies op maat. Helpdesk aanbesteden voorziet in directe beantwoording van uw vragen mbt de uitoefening van uw werkzaamheden.

Klik hier

Leergangen

Leergang Aanbestedingen winnen

Deze leergang leert je succesvol aanbestedingen te winnen. Ook wel Bid- & Tendermanagement genoemd. Gaat een Bid om het winnen van een aanbesteding, Tendermanagement gaat over het organiseren van deze bijzondere Salesfunctie. Veel verkoop georiënteerde medewerkers gruwelen van het inschrijven op aanbesteden. Onnodig!

Meer informatie? Klik hier >

Leergang Europees Aanbesteden 2

Deze leergang brengt je op specifieke onderwerpen een sterke verdiepingsslag. De nadruk bij deze leergang ligt bij de doorontwikkeling van de inkoop- en aanbestedingsfunctie. Waar leergang EA1 meer gaat over noodzakelijke kennis om individuele aanbestedingsprojecten succesvol te doorlopen, wordt bijEA2 de diepte in gedoken op thema’s die het verschil maken bij alle aanbestedingen van jouw organisatie en jouw positie in die organisatie.

Meer informatie? Klik hier >

Leergang Europees Aanbesteden 1

Deze leergang leert je succesvol aan te besteden. Aanbesteden kan alleen succesvol als je weet aan welke “knoppen je kan draaien”. De Aanbestedingswet geeft je er maar twee: de Prijs- en de Kwaliteitsknop. Dan heb je nog invloed op het aanbestedingsresultaat via de selectie en de gunning. Maar hoe zorg je ervoor dat je doelmatig inkoopt, binnen de rechtmatigheidsregels?

Meer informatie? Klik hier >

Leergang Praktische Inkoopvolwassenheid

Inzicht en kennis van inkoopvolwassenheid is één ding, deze kennis in korte tijd omzetten in je eigen praktijk is iets anders. Deze leergang laat je niet alleen de methodiek van inkoopvolwassenheid doorgronden, het helpt je heel praktisch deze kennis toe te passen in jouw organisatie.

Meer informatie? Klik hier >

Waarom Helpdesk Aanbesteden?

Kennisdelen

Altijd actueel en op uw situatie gericht. Kennisdelen en excelleren is onze drive.
Van analyse tot ontwikkel pad, door trainingen, coaching en mentorschap.

Kennispartner

Onze ambitie is het verhogen van uw vakvolwassenheid rondom aanbesteden.
Academisch of junior, vertalen van theoretische modellen en strategieën naar uw operatie.

Meerwaarde voor de eindklant

Integrale benadering, door de keten heen, uw resultaat is onze focus.
Optimalisatie van uw aanbesteding, hoger inkoopresultaat in kwaliteit en geld.
Succesvol inschrijven, meer punten en een hoger rendement.

Voor aanbestedende diensten en inschrijvende partijen

De eindklant, daar gaat het om, optimaliseer uw aanbesteding of inschrijving.
Verhoog uw vakvolwassenheid op dossierniveau, afdelingsniveau of organisatieniveau.
Coaching en kennisontwikkeling voor managers, hoofden, directeuren en CEO's.

Helpdesk

Telefonisch en email helpdesk. Praktische en snelle vraagbaak. Bijna 24/7 dienstverlening zodat u snel weer verder kan met uw dossiers.
Even een juridische of strategische vraag of gewoon even sparren. Al jarenlang hoog gewaardeerd door onze klanten.

Landelijke dekking

Wij bieden al onze dienstverlening in Nederland aan, soms ook daarbuiten.
Teamontwikkeling of een (lastig)dossier opstarten. Vaak in een dag helderheid.

Referenties

Laatste nieuws

Raamovereenkomsten in het Aanbestedingsrecht
De actualiteit

Raamovereenkomsten in het Aanbestedingsrecht

Nieuwe richtlijnen van het Europees Hof Raamoverkomsten zijn bij aanbestedingen vaak een voorbereidende stap voor het plaatsen van meerdere, vergelijkbare...
Read More
Nieuws

Aanbestedingsrichtlijn vs Aanbestedingswet 2016, overgangsfase per 18 april 2016

Op 18 april had Nederland de aanbestedingsrichtlijnen verwerkt moeten hebben in nationale wetgeving. Nu de gewijzigde Aanbestedingswet pas op 1...
Read More
Nieuws

Aantal rechtszaken fors gestegen

Het aantal rechtszaken omtrent aanbesteding is in vergelijking met 2014 nu al fors gestegen. Het jaar is bijna afgelopen en...
Read More
Nieuws

Nieuwe Europese Drempelbedragen

Per 1 januari 2016 gelden er nieuwe Europese drempelwaarden. Dit is 25 november jl. bekend gemaakt in het publicatieblad van...
Read More

Meld u aan

voor onze nieuwsbrief