Goedkopere en kleinere rijkersoverheid

“Goedkoper en kleiner” of neemt de uitholling van de publieke functie toe? Hoelang duurt het nog voordat dit zogenaamde succes tot substantiële kostenverhoging en risico’s leidt en de publieke functie zich alleen nog maar een regiepositie kan veroorloven? Wanneer is het omslagpunt waarop wordt besloten weer personeel aan te nemen en taken weer door eigen medewerkers worden opgepakt? Hoelang zou het duren voordat er weer een ingeleerde publieke functie is?

 Kritisch zijn op kosten en het najagen van waarde creatie is een fundamentele taak van een ieder, publiek en private partijen dienende. De focus op bezuinigen en mensen ontslaan is spelen met vuur en we weten wie die rekening gaat betalen

De Rijksoverheid is in 2012 opnieuw goedkoper en kleiner geworden. Dat blijkt uit de Jaarrapportage Bedrijfsvoering Rijk die minister Blok (Wonen en Rijksdienst) aan de Tweede Kamer heeft gezonden. Het slimmer en efficiënter inrichten van de bedrijfsvoering van het Rijk heeft effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *